DENEME SINAVI NASIL ÇÖZÜLÜR?

DENEME SINAVI NASIL ÇÖZÜLÜR?

10.12.2019 483

DENEME NASIL ÇÖZÜLÜR?

1.Sayfaları kontrol edin

Denemeye başlamadan birkaç dakika önce tıpkı sınavdaymış gibi kitapçığın sayfalarını kontrol edin. Ancak bu kez sorulara da göz atın. Beyin sayfayı bütün olarak algıladığı için deneme başladığında sorulara yabancılık çekmeyeceksiniz. Benden duymuş olmayın ama sınava kadar buna alışsanız iyi olur. Çünkü bu alışkanlık size en az üç soru yaptıracak.

2. Tüm soruları mutlaka okuyun

Daha sorunun başını okur okumaz 'ben bunu yapamam' diye pes etmeyin. Beynimiz bilgisayar gibidir ve siz diğer soruları çözerken beyin okuduğunuz ancak yapamadığınız soruların cevaplarını geri planda arayacaktır. Yine buna da sınava kadar alışmanız sizin yararınıza olacaktır.

3. Süreniz biter bitmez kitapçığı kapatın.

Nasıl olsa bu bir deneme diye süreyi aşarak yaptığınız her net sizi kandırmaktan başka bir işe yaramayacak ve gerçek sınavda kimse size ek süre vermeyecek.

4. Denemelerinizi Kontrol Edin

Burada sadece artı eksi işareti koymaktan bahsetmiyorum. Çözümleriyle birlikte denemeyi tekrar çözmekten bahsediyorum.

5.Kendinize bir tane deneme defteri edinin.

İşte denemenin özü budur. Bu deftere denemedeki tüm yanlış yaptığınız ve boş bıraktığınız soruları cevaplarıyla birlikte yazın ve bu soruları unutmayın. Zamanla defterinizdeki soruların hep birbirine benzediğini fark edeceksiniz ve bu defter denemelerde netlerinizi artırmanızı sağlayacak.

6.En az 100 Deneme

Okulda ya da dersanede deneme yapıyorsanız bunlarla yetinmemelisiniz. Eğer sınavdan iyi bir puan almak istiyorsanız en az 100 tane denemeyi yukarıdaki maddelere göre çözmenizde fayda var.