Fatih Ortaokulu

Vizyon: Şefaatli Fatih Ortaokulu Olarak; Ne olmak istediğimizdir.İdeallerimiz, ulaşacağımızı düşünemediğimiz tatlı hayallerimizdir. Vizyon; Yönümüzü belirler ve olağan üstü durumlarda veya fırtınaya kapıldığımız zamanlarda rotamız olur. İSTİYORUZ Kİ... Okulumuzda,öğrenme temel ihtiyaç kabul edilsin.Okulumuzda her veli,öğrencisine öğrenme için her fırsatın verildiğini bilsin.

Misyon: Şefaatli Fatih Ortaokulu Olarak; Misyonumuz : Biz Şefaatli Fatih Ortaokulu olarak, Öğrencilerimizi, Milli kimliğini kazanmış, kendisiyle barışık iyi vatandaş, insani değerleri benimsemiş dünya ile barışık iyi insan, çağın gereklerine uygun, toplumun ve iş hayatının gerektirdiği niteliklere ve yeterliliklere sahip iyi bir vatandaş olarak yetiştirmek, çevresini ve sağlığını koruyabilen öz güveni gelişmiş, eleştirel düşünmeyi öğrenmiş soran ve sorgulayan bireyler olarak yetiştirmek için varız.

Başarılar: Okulumuzun başarıları BAŞARILARIMIZ menüsünde yayınlanmaktadır.

Pansiyon Bilgileri:
Saatler: 8:40 - 11:50 ve 13:10 - 15:30
Sportif Etkinlikler: VOLEYBOL - FUTBOL - HALKOYUNLARI
Bilimsel Etkinlikler: TÜBİTAK SERGİSİ
Proje Çalışmaları:

WEB - https://sefaatlifatih.meb.k12.tr

Adres - YENİ MAH. SAĞLIK SK. FATIH VE IMAM HATIP ORTAOKULLARI BLOK NO: 3 İÇ KAPI NO: 1 ŞEFAATLİ / YOZGAT

Öğretim Şekli :Normal öğretim

Yerleşim Yeri - Rakım :907 m Yüzölçümü:833 km2 Nüfus :10.000 Şefaatli ilçemiz, İç Anadolu Bölgemizin Orta Kızılırmak bölümünde yer alır. İlçe merkezi, Karasu ve Aksu çaylarının birleştiği vadi tabanında kurulmuştur. Ankara- Kayseri demiryolu ilçe merkezinden geçer. Doğu ve Kuzeyden Merkez İlçe, Batıdan Yerköy, Güneyden Boğazlıyan, Nevşehir,Kozaklı ve Kırşehir- Çiçekdağı ile komşudur. Şirin, güzel, tipik bir Anadolu yerleşim birimidir.

Ulaşım Her saat başı il merkezine dolmuş seferi vardır. Batıyı doğuya bağlayan tren hattı ilçemizden geçmektedir.(İstanbul-Ankara-Kayseri-Malatya-Van-Kars...).

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Okulumuz İlçe merkezinde olup , ile uzaklığı 43 km dir.